Başlangıç » PROGRAMLAR » Yüksek Lisans Programları » İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı disiplinlerarası yapılanması nedeniyle önemli bir farklılık barındırmaktadır. Bu yönüyle program yalnızca İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık bölümleri mezunlarına değil, Edebiyata ilgisi olan ve bu alanda çalışma yapmak isteyen bütün öğrencilere açıktır. Bu veya yakın dallardan mezun olan adaylar giriş sınavında başarılı olduktan sonra bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır.

Program özelliği gereği İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Dilbilim, Kıyaslamalı Kültür Çalışmaları, Sinema, Medya ve Halkla İlişkiler gibi geniş bir yelpazede dersler içermektedir. Programın eğitim dili İngilizcedir. İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı Tezlidir.

Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans programı toplamda 120 AKTS’dir. İlk yıl geniş ders yelpazesinden istedikleri dersleri seçip tamamlayan adaylar, ders dönemini bitirdikten sonra tez çalışmalarına başlarlar. Alanında uzman tez danışmanı ile tez çalışmasını bitiren öğrenciler programdan mezun olurlar.

Öğrenciler dördü zorunlu ve dördü seçmeli olmak üzere toplam 8 ders ve bir seminer dersi alırlar ve ardından bir tez yazarlar.

İngiliz Dili Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı

Yrd.Doç.Dr.Trevor J. HOPE

2014-2015 akademik yılı Tezli Yüksek Lisans Programı müfredatı için tıklayınız.

2014-2015 akademik yılı Tezsiz Yüksek Lisans Programı müfredatı için tıklayınız.